Corona, corona, corona

Ik ben net terug uit Frankrijk. Gelukkig maar, want achter mij ging zowel in Frankrijk als in België de deur op slot. Nu we thuis zijn moeten we de sociale contacten beperken, want ik wil er zijn voor mijn 89-jarige moeder. Zij is voor mij vreselijk belangrijk. Dus gaan we alleen voor een boodschap de deur uit; en dan nog zo min mogelijk. Praten alleen met anderen op anderhalve meter afstand. Betalen niet cash, maar uitsluitend met pin. Onze handen zijn droog van het vele handen wassen. De telefoon smeekt af en toe om een uurtje rust. We hebben het geluk een tuin te hebben, waarin we af en toe eens stevig aan het werk moeten. Ook dat houdt ons van de straat. En niemand kan ons vertellen hoe lang dit gaat duren en of het ooit wel helemaal voorbij zal zijn. Het lijkt wel een foute SF-film waarin we op dit moment leven.

Toen ik naar Frankrijk ging, had ik een stapeltje boeken bij me. Van andere schrijvers, maar ook van mijzelf. Gelukkig maar, want echt op stap gaan was er dit keer niet echt bij. Af en toe een noodzakelijk boodschapje, maar verder bood ons huisje met tuintje uitkomst. Alle boeken hebben we uitgelezen.

Mijn eigen boeken ben ik inmiddels allemaal kwijt - verkocht!

Niet in Frankrijk, want mijn boek promoten bij de aldaar wonende Nederlanders was niet mogelijk. Logisch, je zoekt het 'gevaar' niet op. Ik heb nog wel 3 gereserveerde exemplaren liggen voor Frankrijk. Misschien dat ik die nog zelf kan gaan brengen, een keer. Anders biedt de post wel uitkomst, als die nog mag bezorgen tenminste.

Komend weekend zou ik een live radio interview hebben, maar helaas; er mogen geen gasten naar de studio komen. Het interview wordt uitgesteld. Een oud gezegde vertelt ons: wat in het vat zit verzuurt niet. Daar hopen we dan maar op. Tenslotte is wat promotie in een later stadium ook niet weg, nietwaar?!

Het promoten van mijn boek is geen makkie, want afspraken maken gaat niet lukken. Ik probeer het niet eens, want onze gezondheid gaat nu boven alles.

Lieve mensen, pas goed op jezelf en elkaar en blijf gezond!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Nog één dag

Radio

Het is rustig

Corona, corona, corona

'Werelberoemd'